Hovězí maso nechutná nejlépe hned po porážce – potřebuje čas, aby získalo tu správnou křehkost a plnou chuť. Proto ho staříme 10 dní suchým zráním, kdy visí ve čtvrtích v chladu a pomalu se v něm rozkládají svalová vlákna. Výsledkem je jemnější a chutnější maso.
Po této fázi maso řezník rozbourá na jednotlivé partie, zavakuuje po cca 1 kg balíčcích a takto putuje k Vám. Ale tady zrající proces nekončí! Pokud chcete opravdu špičkový výsledek, doporučujeme maso nechat ještě cca 10 dní dozrát v lednici ve vakuu – tzv. mokrým zráním.
Naše zvířata jsou porážena a bourána na malých certifikovaných BIO jatkách poblíž farmy, kde se k nim přistupuje co nejšetrněji. Stres při porážce má totiž velký vliv na kvalitu masa – a my dbáme na to, aby byl co nejnižší.

Pozor na žebra! ![]()
Pokud si objednáte maso s kostí, třeba žebra, je třeba je zpracovat co nejdříve. Kosti podléhají rychlé zkáze a dlouhé skladování jim nesvědčí. Nejlepší je rovnou je naložit, upéct nebo využít na gril!